Kamernet

Kamernet

Misschien wel de bekendste en oudste (17 jaar!) kamersite van Nederland: Kamernet.nl.
Als je opzoek bent naar een kamer dan heb je vast al van kamernetgehoord. De website bied niet alleen kamers aan maar ook appartementen en studio’s. Je kan aanbod filteren door het matchingsysteem van de website te gebruiken.
Je legt als kamerzoeker direct contact met de verhuurders van de kamers of de huisgenoten die een huisgenoot zoeken.  Op  kamernet kan je ook zelf je kamer of studio aanbieden zonder dat hier kosten aanzitten. De website is erg populair dus je zult veel reacties krijgen. Als kamerzoeker is de populariteit ook wel een probleem omdat je veel concurrentie hebt van anderen die ook een kamer willen huren.
Het aanbod op kamernet is gratis te bekijken maar om contact te leggen met de verhuurder moet je een betaalde account hebben om reacties te kunnen versturen. Kamernet is trouwens ook te bereiken via hun app die er zowel voor android als Iphone is.

 

Registreren op Kamernet

De website zit netjes in elkaar en registreren in zo gedaan. Je kan via kamernet.nl of de app registeren door je email of facebook te gebruiken. Als je via email registreert vul je jouw naam, email en een wachtwoord naar keuze in. Vervolgens moet je jouw email bevestigen. Hierna kan je jouw profiel in vullen, dit is openbaar en verteld over jezelf aan de verhuurders/huisgenoten. Zo zien ze wat voor vlees ze in de kuip hebben. Om je kans op een kamer te vergroten is het wel belangrijk om dit netjes in te vullen dus.
Op je profiel kan je invullen waar je nu woont, of je rookt of huisdieren hebt en of je bij een studentenvereniging ingeschreven staat. Aan de hand van dit profiel zullen verhuurders je kiezen of afwijzen omdat ze je geen geschikte huurder vinden dus vul dit netjes in.

De kosten van Kamernet

Je kan met een gratis account helaas niet reageren op de kamers, studio’s en appartementen die worden aangeboden op kamernet. Om in contact te kunnen komen met je nieuwe huisgenoten of je nieuwe huisbaas zul je de portemonnee moeten trekken. Je kunt kiezen uit 2 verschillende abonnementen:

Type abonnementen:

  • 15 dagen verlenging 21 euro per 15 dagen
  • Maandelijkse verlenging 34 euro per maand

Je kan voor je abonnement betalen via ideal, paypal, creditcard en e-mandaat.

 

Je Kamernet account opzeggen

 

Om je abonnement op kamernet op te zeggen moet je naar het dashboard van je account gaan. Je komt direct op deze pagina als je inlogd op je account ’mijn account’ heet deze pagina.
Ga naar het menu ‘Abonnement’ en klik hier de tekst ‘zeg je abonnement op’ aan. Hierna verschijnt een popup ter bevestiging hierin klik je ‘ja’ om de opzegging definitief te maken. Je kunt nog gebruik maken tot het einde van de periode waarvoor je betaald hebt, hierna gaat je kamernet account over in een gratis account.

Contact met Kamernet klantenservice

Een telefoonnummer heeft de klantenservice helaas niet. Er zijn wel verschillende andere methodes om met de klantenservice te communiceren. Via email naar [email protected] en kun je chatten via facebook messenger, whatsapp en kan je via de supportpagina ook chatberichten sturen.
Ondanks dat je niet kan bellen met kamernet zijn er dus voldoende andere mogelijkheden om in contact te komen.

Kamernet

6

Aanbod

6.0/10

Prijs

6.0/10

Klantenservice

6.0/10

Totaal

6.0/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *