Huursites.nl

Reviews Ervaringen en Klachten over huursites

Esteon

4 oktober 2018

Esteon review

Esteon is net iets anders dan andere woningsites. Het is een platform met aanbod van huurwoningen en kamers in heel Nederland. Je voert hierbij je zoekprofiel in en vervolgens laat Esteon de woningen die hieraan voldoen 1 voor 1 voorbij komen.

Naar eigen zeggen is dit systeem zelflerend en intelligent. Esteon is naar eigen zeggen een soort Tinder. Dit houdt in dat je woningen moet liken of afkeuren. Als je een huurwoning niet liked moet je aangeven waarom niet zodat Esteon deze woningtypes eruit filtert voor je. Klinkt handig, graag horen we ervaringen over deze website.
We hebben klachten ontvangen over verouderd en niet kloppend woningaanbod en dat het moeilijk is om je geld terug te krijgen. Deel je ervaring hierover als je dit ook hebt ervaren of juist een positieve ervaring hebt met Esteon om andere woningzoekenden te helpen.

Je inschrijven op Esteon


Het aanmeldproces is leuk gemaakt en is een soort animatie waarbij je al jouw huurwensen aangeeft, je gezinssamenstelling en of je huisdieren hebt. Er word van alles gevraagd zoals de gewenste opleverstaat, huurprijs, huurtermijn en minimale aantal kamers. Hierna geeft de website aan of ze denken dat ze je kunnen helpen aan een huurwoning. Je kunt vervolgens je persoonlijke gegevens invullen en kiest het wachtwoord waarmee je later zult inloggen. Hierna kun je nog aangeven of je nog interesse hebt in verhuurders die inschrijfkosten rekenen of antikraak wilt wonen, dit zijn meestal huurwoningen voor tijdelijke huur. Hierna kies je het type account dat je wilt.

De kosten van Esteon

Er zijn bij  verschillende mogelijkheden qua abonnementen. Ten eerste het gratis abonnement, hier krijg je moeilijk ‘matches’ mee en lijkt niet echt handig. e kunt per abonnementstype zien hoeveel woningen ze je denken te kunnen aanbieden. Zo zie je alvast een beetje wat voor accounttype voor jou geschikt is. Pas op: Je betaald het totaalbedrag in 1 keer.
Als je voor een kwartaal abonnement kiest betaal je dus 29,85 euro euro of 89,85 euro en bij een halfjaar abonnement betaal je 47,70 euro. Je kunt op verschillende manieren betalen voor je abonnement via Ideal, creditcard en Paypal.

Type accounts (membership):

 • 3 maanden esteon membership Search: kosten 29,85 euro
 • 6 maanden esteon membership Pro Search: kosten 47,70 euro
 • 3 maanden esteon membership Pro Assistant: kosten 89,85 euro

  Pas op: 
  Op het internet is ook te lezen dat het Pro Assistant membership inhoud dat je een e-book krijgt met ‘tips en trucs’ en dat ze je enkele keren opbellen gedurende de tijd dat je lid bent. Dit lijkt me niet echt waar voor je geld dus je bent gewaarschuwd!

Esteon opzeggen

Als je geen gebruik meer wilt maken van je account kan je deze deactiveren.
Dit kan door in te loggen en naar je dashboard te gaan, dan naar instellingen en hier vind je een knop om je account te deactiveren. Je ontvangt dan geen nieuwe matches per mail en de dienst is stopgezet.

Esteon contact

Je kan via verschillende kanalen contact opnemen met de klantenservice. Je kan mailen naar [email protected] of bellen op +31 (0)85 888 38 18 met de klantenservice. Je kan ze ook een berichtje sturen op hun facebookpage.

Esteon faq

De meeste gestelde vragen zijn op een rijtje gezet door Esteon op een pagina. Deze staan allemaal beantwoord dus het kan handig zijn om eerst hier te kijken als je bijvoorbeeld niet helemaal snapt hoe deze site werkt. De pagina is in meerdere talen beschikbaar.
Staat je vraag er niet tussen dan kan je via bovenstaande methodes contact opnemen met Esteon.

Esteon geld terug

De website Esteon accepteert het wettelijke herroepingsrecht. Dit betekend dat iedereen die betaald heeft zonder verdere reden zijn geld kan terugvragen door zich te beroepen op het herroepingsrecht tot 14 dagen na aankoop.
Esteon mag dit nooit weigeren. Dit kan gewoon door een email te sturen naar [email protected] , esteon dient het herroepingsrecht in alle gevallen te accepteren.

Esteon informeert niet op wettelijke wijze over het herroepingsrecht en bied geen formulier voor herroeping aan tijdens het bestelproces.

U kunt dus van Esteon tot maximaal 1 jaar na betalen uw geld terug eisen.

U kunt hiervoor het modelformulier van Consuwijzer gebruiken

Esteon

4.2

Aanbod

3.7/10

Prijs

4.9/10

Klantenservice

4.0/10

Totaal

4.4/10

Wrap Up

Esteon

 • 1.5/10
  Aanbod
 • 1/10
  Prijs
 • 2/10
  Klantenservice
 • 1.5/10
  Totaal

3 Reacties

 • Mike 11 april 2018 at 10:34

  Aanbod

  10.00

  Prijs

  10.00

  Klantenservice

  10.00

  Totaal

  10.00

  Esteon is de beste site voor huurwoningen. Ik heb snel een woning in Amsterdam gevonden.

 • Carlijn 13 november 2018 at 09:26

  Aanbod

  0.10

  Prijs

  0.10

  Klantenservice

  0.10

  Totaal

  0.10

  Mijn ervaring met esteon is niet positief. De matches waren al verhuurd en ik kwam niet in aanmerking voor de geld terug actie of het herroepingsrecht. Ik heb er totaal niks aan gehad helaas.

 • Marike 25 november 2018 at 08:27

  Aanbod

  1.00

  Prijs

  4.50

  Klantenservice

  2.00

  Totaal

  3.00

  Absolute afrader! Bijna 90 euro betaald voor een zoekopdracht met woninggarantie, althans dat dacht ik. Na betalen krijg je echter toegang tot een soort cartoony website waarvoor je 1 voor 1 moet aanvinken of je woning wilt (heel omslachtig). Nou uiteindelijk na 2 maanden een ‘match ‘ met een woning, blijkt deze gewoon al verhuurd te zijn. De persoonlijke ‘assistent’ is niet meer dan een e-book en een student die vraagt hoe het gaat per telefoon, ze doen niks voor je! Je betaald dus voor gebakken lucht.
  Ik kreeg geen geld terug van esteon omdat ik wel een woningmatch had gehad!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *